Listaméret kalkulátor

 
E-mail
Kezdő e-mail
marketingeseknek tökéletes
Max
Speciális igényű profi
marketingeseknek
0 - 1,000
 €/hó
Nem elérhető
Próbálja nagyobb listamérettel
1,001 - 2,500
 €/hó
Nem elérhető
Próbálja nagyobb listamérettel
2,501 - 5,000
 €/hó
Nem elérhető
Próbálja nagyobb listamérettel
5,001 - 10,000
 €/hó
 €/hó
10,001 - 25,000
 €/hó
 €/hó
25,001 - 50,000
 €/hó
 €/hó
50,001 - 100,000
 €/hó
 €/hó

Gyakran ismételt kérdések

Mi a GetResponse havi költsége?

A havi költség a választott fizetési tervtől függ. A 12 és 24 hónapos előre fizetési tervekkel 18 ill. 30%-os kedvezményt kap és évente csak egyszer kell előre fizetnie. A havi tervek nem tartalmaznak kedvezményt.

Hogyan működik az Enterprise csomag?

Az Enterprise csomag egy egyedi ajánlat, melyet értékesítési csapatunk állít össze az Ön részére üzleti igényei, céljai és kapacitásai függvényében. Ez egy legalább egyéves egyéni megállapodást foglal magába, amit a csomag részleteinek elfogadásakor Ön aláír.

Mi történik, ha elérem a listám mérethatárát?

Szolgáltatását nem korlátozzuk vagy szakítjuk meg. Kapcsolatai nem vésznek el. A GetResponse rendszer hozzáadja az extra kapcsolatokat és lista kiterjesztési díjat számít fel fiókja részére minden hónapban, amikor listája a kiválasztott terv maximálisan megengedett méretét meghaladja.

Mi a különbség az alap és a haladó nyitóoldalak között?

Az alap nyitóoldalak fiókonként és havonta 1000 látogató részére elérhetők. A haladó nyitóoldalakkal korlátlan számú oldalt tehet közzé, A/B tesztek beállításával, korlátozás nélkül.

Megszüntethetem a fiókomat?

Fiókját bármikor megszüntetheti. A fizetős fiók megszüntetéséhez lépjen be, kattintson a Fiókom lehetőségre és válassza a Számláimat. Görgesse az előfizetés lemondása részre és kattintson rá. Ne felejtse el, hogy ha megszünteti fiókját, annak minden adata elvész.

Mi a Kampány tanácsadás?

A Kampány tanácsadás a Max csomag része. Havi 1,5 órányi, marketing stratégiájához, GetResponse fiókjához, a kampány beállításokkal és a termékképzéssel kapcsolatos szakértői konzultációt tartalmaz (jelenleg csak angolul elérhető).

Mi az a GetResponse visszatérítési politika?

A GetResponse egy használat szerinti díjfizetésű szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy nem áll módunkban visszatérítéseket végrehajtani, még akkor sem, ha fiókját közvetlenül akkor szünteti meg miután a az új számlázási időszak hitelkártya-terhelése megtörtént. A hitelkártyáját ezt követőn már nem terheljük meg, de a már felszámított összegek nem kerülnek visszafizetésre.

Mi a Fiókkezelés és Kézbesíthetőségi tanácsadás?

Ezek dedikált Vállalati szolgáltatások, melyek kampánya eredményeinek maximalizálást célozzák. Ezek közé tartozik eredményeinek folyamatos nyomon követése és jelentése, tanácsok és segítség kézbesíthetőségének javításához, és a GetResponse kampányok mindennapi támogatása.

Miért szeretik az ügyfelek a GetResponse-t?

A GetResponse jobb, mint bármely más e-mail marketing szoftver. A felhasználói felülete döbbenetes és szuper gyors. Funkciók tekintetében mindenki előtt jár; ráadásul szuper könnyű beállítani a dolgokat benne.

Peep Laja, ConversionXL

Ez egy mindent tartalmazó platform, amely teljesen tökéletes. És nem kell havonta száz dollárokat kiadni az extrákért. Imádom a teljesítményt, amit kínál.

Reno van Bowen, YoonlaTM

A GetResponse-ban 350,000 vállalkozás bízik meg világszerte.